Virksomheder har et behov for at have et økonomisystem for at kunne holde styr på deres bogholderi. Dette er hele basen i virksomhedens økonomi, og valget af det korrekt system er derfor væsentligt. Men hvilket skal man vælge, og hvilke faktorer spiller ind i det korrekte valg?

I mange år har vi i kraft af vores rolle som rådgivende revisorer set hvor betydningsfuldt valget af det korrekte økonomisystem er for vores kunder, og hvilke negative konsekvenser valget af et forkert økonomisystem kan have.

Der findes flere økonomisystemer på markedet der hver især løser forskellige behov. Som rådgiver deler jeg her min viden efter mange år i branchen, så du forhåbentlige kan vælge det rigtige økonomisystem med det samme.

Mange tror fejlagtigt at de forskellige økonomisystemer kan det samme og passer ”lige godt” til alle virksomheder. Sandheden er dog langt fra så enkelt. Tager vi f.eks. dinero og billy, passer de langt bedre til mindre og mere simple virksomheder, end f.eks. de tungere systemer som e-conomic, uniconta og NAV.

Det er dog ikke kun størrelsen af virksomhed der er af betydning. Har man f.eks. behov for et økonomisystem med bankafstemningsmodul og let integration med mange forskellige andre programmer, kan e-conomic være det rigtige valg.

Valget er derfor ikke så simpelt og sort og hvidt som mange gør det til.

Start med at identificere dine behov og hvor meget af dit bogholderi du selv vil tage dig af. Vil du selv klare det hele og du ikke har nogen bogholder erfaring, anbefaler vi, at du vælger Billy eller Dinero som økonomisystem. Begge systemer hjælper dig meget med bogføringen, og har et godt grafisk overblik. De forsøger at præsentere regnskabet på en forståelig måde.

Ønsker du nu eller på et tidspunkt at outsource dit bogholderi til en bogholder eller revisor, eller har du selv bogholder erfaring, er e-conomic eller uniconta 2 stærke bud på dit kommende økonomisystem. Begge er hurtige er bogføre i, e-conomic bankafstemningsmodul er markedsførende, og alle med bogholder og revisor erfaring kan navigere godt i begge programmer. Uniconta ligger lokalt på din computer og synkroniserer løbende med ”skyen”, det gør programmet meget hurtigt. E-conomic er et af de økonomisystemer der integrerer til flest eksterne programmer, så vil du digitalisere og automatisere dit bogholderi, taler dette også for valget af e-conomic.

Er du på jagt efter et økonomisystem der kan skræddersyes i det uendelige og er du en større virksomhed, kan NAV være et godt valg. Systemet er langt større end de andre systemer, og integrationsmulighederne til andre programmer er mere bøvlede at sætte op. Derudover er systemet dyrere at bruge, da du ofte får behov for eksperthjælp. Systemet er dog smart i den forstand, at det kan skræddersyes lige præcist til Jeres behov i virksomheden

Vores anbefaling er ofte at tage dine rådgiver og revisor med på råd i valgte af dit fremtidige økonomisystem, da der langt hen af vejen skal individuel rådgivning til, når du skal vælge det rigtige system fra starten.

Leave a Reply

Bliv klogere på det digitale regnskab!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få viden, analyser og artikler direkte i din indbakke.