Lønprogram

Find det der passer bedst til dine behov

Virksomheder med ansatte har et behov for et lønprogram, for korrekt og effektivt at kunne håndtere lønnen. Løn er ofte et område hvor man virkelig sparer tid og minimere fejl, hvis man får implementeret det korrekte lønprogram, så hvilket lønprogram skal man vælge, og hvordan vælger man det korrekt?

Der er i dag på markedet kommet rigtig mange lønprogrammer, der hjælper virksomheder med at håndtere løn. Fra vores synspunkt som rådgiver er dette fantastisk. Men fra en virksomhedssynspunkt kan det gøre valget mere vanskeligt.

Vi vil derfor her komme ind på hvilke parametre, der kan være afgørende i dit valg af lønsystem.

Parametre der er afgørende for dit valg

Et af de parametre som vi vurderer som vigtigt i valg af lønsystem er, at du skal sikre dig, at lønsystemet let og enkelt kan integreres med dit økonomisystem. Dette sikrer at lønnen hver måned bogføres automatisk, og ikke mindst, at den bliver bogført korrekt.

Når det kommer til valget af lønprogram, er der i dag mange på markedet. Der er for det første de ”gamle kendte”, Danløn og Bluegarden. Danløn er det billige program, der nemt kan integreres med de fleste økonomisystemer. Ulempen her er, at der ingen telefonisk support er, men kun support over deres beskedsystem. Bluegarden har derimod god telefonsupport, og kan også integreres med de fleste systemer. Bluegarden har endvidere den fordel, at programmet kan lave ”automatisk løn”. Får du eller dine medarbejdere derfor den samme løn hver måned, kan du sætte Bluegarden til at lave den hver måned, uden du skal gøre det. Det er rigtig smart og sparer tid!

I den senere tid, er der også kommet nyere lønsystemer på markedet. Her kan nævnes Pento, Salary og Zenegy. De har hver og en deres fordeles, men de bygger alle sammen på samme ide om at reformere lønsystemet og gøre selve lønkørslen nemmere og ikke mindst mere forståelig.

Integrationsmulighederne er ved alle systemer helt i top. Personligt synes vi, at disse systemer er et frisk pust i en ”ret kedelig” lønbranche. Systemernes support er gode og meget behjælpelig. Når det kommer til de nye lønsystemer er vores holdning, at det bedst kan betale sig at teste dem, før man vælger program. Vi er især pt. store tilhængere af Pento, men det skyldes måske mest, at det er det system af de nye lønsystemer vi har arbejdet mest i.

Start med at identificere dine behov og hvor meget af dit bogholderi du selv vil tage dig af. Vil du selv klare det hele og du ikke har nogen bogholder erfaring, anbefaler vi, at du vælger Billy eller Dinero som økonomisystem. Begge systemer hjælper dig meget med bogføringen, og har et godt grafisk overblik. De forsøger at præsentere regnskabet på en forståelig måde.

Ønsker du nu eller på et tidspunkt at outsource dit bogholderi til en bogholder eller revisor, eller har du selv bogholder erfaring, er e-conomic eller uniconta 2 stærke bud på dit kommende økonomisystem. Begge er hurtige er bogføre i, e-conomic bankafstemningsmodul er markedsførende, og alle med bogholder og revisor erfaring kan navigere godt i begge programmer. Uniconta ligger lokalt på din computer og synkroniserer løbende med ”skyen”, det gør programmet meget hurtigt. E-conomic er et af de økonomisystemer der integrerer til flest eksterne programmer, så vil du digitalisere og automatisere dit bogholderi, taler dette også for valget af e-conomic.

Er du på jagt efter et økonomisystem der kan skræddersyes i det uendelige og er du en større virksomhed, kan NAV være et godt valg. Systemet er langt større end de andre systemer, og integrationsmulighederne til andre programmer er mere bøvlede at sætte op. Derudover er systemet dyrere at bruge, da du ofte får behov for eksperthjælp. Systemet er dog smart i den forstand, at det kan skræddersyes lige præcist til Jeres behov i virksomheden

Vores anbefaling er ofte at tage dine rådgiver og revisor med på råd i valgte af dit fremtidige lønsystem, da der langt hen af vejen skal individuel rådgivning til, når du skal vælge det rigtige system fra starten. Derudover er det vigtigt at dit lønssystem kan integreres med dit økonomisystem.

Leave a Reply

Bliv klogere på det digitale regnskab!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få viden, analyser og artikler direkte i din indbakke.