EKSPERTER I DIGITAL BOGFØRING

Automatisk kørebog tager det besværlige ud af at føre kørselsregnskab

Automatisk kørebog

Modtager du skattefri kørselsgodtgørelse i dit job? Eller kører du privat i firmabilen? Så skal du kunne dokumentere din kørsel. Ellers løber du nemt ind i problemer. For bevisførelsen er omvendt. Altså skal du kunne fremvise et kørselsregnskab. Ellers risikerer du at skulle betale skat af kørepengene. Eller at din private kørsel i firmabilen fastsættes ud fra et skøn. Læs med her, og find ud af, hvordan du undgår det med en automatisk kørebog.

Lad os begrænse os til at sige, at der kan være mange grunde til, at du er nødt til kørebog.

For reglerne er mange og indviklede. Både hvis du kører i firmabil eller kører firmakørsel i din privatbil. Derudover findes der særlige regler for dig, hvis du kører mellem flere eller har skiftende arbejdspladser for samme arbejdsgiver i løbet af året. Samt mange andre regler og undtagelser.

Hvad skal en kørebog indeholde?

Men uanset årsagen til at du skal føre kørebog, skal du føre kørebogen på samme måde. Altså skal du logge nøjagtig de samme detaljer for hver eneste tur, du kører:

  • Dato for turen
  • Hvor du kørte fra
  • Hvor du kørte til
  • Formålet med turen
  • Det antal kilometer, du har kørt
  • Kilometerstanden ved start og slut

Hvis du kører i skiftende køretøjer, skal du også angive, hvilket køretøj (nummerplade) du har benyttet. Og hvor du har kørt fra og til skal enten angives med en konkret adresse eller nøjagtige koordinater fra din GPS.

Hvilke formater accepterer SKAT at få en kørebog i?

SKAT godtager stadig en manuelt ført kørebog på papir.

Du kan også føre din kørebog i f.eks. et regneark, eller en PDF- eller anden formular. Ja, du kan for den sags skyld aflevere din kørebog som en CSV-fil, de så kan importere i enten deres system eller et regneark.

Ulempen ved alle disse systemer er dog, at de skal føres manuelt.

Det er både tidskrævende og besværligt – og har du travlt, glemmer du det meget nemt i hverdagen. Gør du det, skal du til at bruge en masse tid på at genskabe din kørsel for flere dage, så kilometertallene stemmer. Men hvem kan huske den slags helt nøjagtigt flere dage efter?

Det er vigtigt du finder en bogholder, som kan bogføre korrekt

– Det kan vi hos Retio by Zignifikant

Automatisk kørebog - den nemme og smarte løsning

Med en automatisk – også kaldet en digital eller elektronisk – kørebog er det slut med at føre kørebog manuelt. Samt at du glemmer det.

For flere af de automatiske kørebøger der findes på markedet, logger din kørsel helt automatisk. Derfor behøver du kun skrive formålet med køreturen ind. Og vælge om den var privat eller erhvervsmæssig.

Det gør det meget, meget mere overkommeligt at føre kørebog.

Hvilke former for automatiske kørebøger findes der?

Generelt kan du vælge mellem to forskellige typer af digitale kørebøger. Enten en, som sættes i OBD-stikket i bilen. Eller en kørebog app, som bruger GPS’en i din smartphone.

 

Elektronisk kørebog til OBD-stikket

OBD-stikket er et 16-benet specialstik, som bruges til at kommunikere med computeren i bilen. Alle biler har et OBD-stik i bilen i dag. Det anvendes bl.a. af værkstedet, når de skal fejlsøge på bilen.

OBD-sikket sidder under instrumentbrættet i bilen. Typisk i nærheden af rattet. Hvor det helt præcist befinder sig, afhænger dog af, hvilken bilmodel du kører i. Så tjek bilens instruktionsbog, eller hent en app som f.eks. ” Where is my OBD2 port? Find it!” på Apple App Store eller Google Play.

Udover enheden til at sætte i OBD-stikket i bilen, skal du bruge en app til din smartphone. Appen kommunikerer med enheden i OBD-stikket, hvorfra den henter kørselsdata fra bilens indbyggede computer – og eventuelle GPS. Er der ikke indbygget GPS i bilen, henter appen kun kilometertallene fra bilen, og bruger så GPS’en i smartphonen til at indsætte destinationsdata.

Denne type automatisk kørebog er den nemmeste at bruge i hverdagen. For den henter selv kilometerstanden og GPS-position ved start og slut. Du skal kun skrive formået ind.

Ikke alle bogholdere rådgiver i digital bogføring

– Det gør vi hos Retio by Zignifikant

Elektronisk kørebog app

Er du ikke meget for at skulle rode med elektronikken i bilen, kan du også vælge en digital kørebog app til din smartphone.

Den logger kun dato og gps-koordinater. Du skal selv skrive kilometerstanden fra bilens speedometer ind ved start og slut, samt angive formålet med køreturen.

Samt huske at starte kørebog appen, før du begynder turen.

De mest intelligente apps kan selv finde ud af, hvornår du er fremme. Og kan så give dig en notifikation på smartphonen om, at du skal skrive kilometerstand og årsag til køreturen ind.

Altså er der lidt større risiko for at komme til at glemme at logge de enkelte ture, end hvis du bruger en automatisk kørebog til OBD-stikket.

Til gengæld kan du få helt gratis elektroniske kørebog apps, som du kan bruge til at føre kørebog i.

Har du brug for hjælp til at finde den bedste automatiske kørebog?

Hos Retio by Zignifikant har vi arbejdet med digitalisering, automation og bogføring siden 2005.

Her er vores strategi altid at bruge eksisterende tjenester og apps til at digitalisere og automatisere så meget af bogføringen som muligt. Derved bliver vores kunder ikke fanget i store, komplekse systemer, som er dyre at vedligeholde og svære at komme ud af.

Samtidig kan de nemt udskifte de enkelte tjenester, hvis de får brug for det, uden at det lægger deres regnskab ned. For markedet for bogførings- og andre administrative tjenester og apps er stort og konkurrencepræget. Det er også med til at holde priserne på et fornuftigt niveau.

Derfor har vi også stor erfaring med apps og tjenester til at føre automatisk kørebog. Vi ved, hvilke tjenester som er de nemmeste at bruge i forbindelse med digital kørselsafregning og bogføring af medarbejdernes kørsel.

Så kontakt os i dag, og få hjælpe til at finde den bedste automatiske kørebog til dit firma.

Vores services
Digitalisering af bogholderiet
Vi digitaliserer dit bogholderi, så du kommer trygt i mål
Outsource bogholderiet
Lej en ekstern bogholder, som kan klare bogføringen
Controlling
Lej en ekstern bogholder, som kan klare bogføringen
Lønadministration
Lej en ekstern bogholder, som kan klare bogføringen
Ekstern CFO / økonomichef
Lej en ekstern bogholder, som kan klare bogføringen
Lej en bogholder
Lej en ekstern bogholder, som kan klare bogføringen
Hos Retio by Zignifikant
Karriere
Vi digitaliserer dit bogholderi, så du kommer trygt i mål
Ledige stillinger
Vi digitaliserer dit bogholderi, så du kommer trygt i mål
Kultur
Vi digitaliserer dit bogholderi, så du kommer trygt i mål